Намери ни
To Top

FIVB по стъпките на НБА

Пловдив е много красив град, а зала „Колодрума“ е прекрасна за волейбол. Около това мнение единодушно се обединиха треньорите Силвано Пранди (България), Робърт Нилсен (САЩ), Игор Колакович (Иран) и Никола Гърбич (Сърбия) на днешната си съвместна пресконференция в „Колодрума“.

Треньорите България, Сърбия, Иран и САЩ коментираха и формата на Волейболната лига на нациите, както и множеството дълги пътувания, които са принудени да правят отборите.

В тази връзка стана ясно, че за следващата година Международната федерация по волейбол е наела американска компания, която прави по специални формули изключително сложния календар на Националната баскетболна асоциация (НБА), в която участват 30 отбора, разделени в две конференции.


Очаква се през следващия сезон общият брой на километрите, които изминават всички отбори във Волейболната лига на нациите да бъде около 110 000, при над 700 000 км през тази година. 

Билетите за мачовете в Пловдив са в продажба онлайн на ticketportal.bg, както и в партньорската мрежа – в OMV, книжарници Booktrading, Office 1 Superstore. Пропуските са разделени на три категории спрямо местата в залата, а цените им са по 10, 15 и 20 лева на ден. Пакетните билети включват всички мачове от трите дни на турнира и са на цени от 25, 40 и 50 лева. В Пловдив билети се продават и на касата на Дом на културата. А в дните на мачовете (28, 29 и 30 юни) феновете ще могат да закупят билет и на касата на „Колодрума“, която ще е отворена от 14 часа.

Първите мачове започват в 17 часа, а вторите – в 20,40 часа. Българският национален отбор играе винаги от 20,40 часа – в петък срещу САЩ, в събота срещу Иран и в неделя срещу Сърбия.
 

Ощр от категория Волейбол