Намери ни
To Top

Джокович: Федерер е най-великият за всички времена

Световният №1 Новак Джокович коментира една от горещите теми от последните дни – системата, която организаторите на “Уимбълдън” използват при поставянето на играчите в схемата. Днес официално бе обявено, че Роджър Федерер е поставен под №2 (което означава, че може да срещне Джокович само на финала), а Надал е №3, въпреки че в световната ранглиста испанецът е втори, а швейцарецът – трети.

Надал вече изрази недоволството си от решението на организаторите на The Championships, а Джокович призна, че е леко изненадан. В същото време сърбинът определи Роджър Федерер като „най-великият играч за всички времена“.


“Това са техните правила и човек трябва да ги уважава, въпреки че е малко изненадващо, честно казано”, коментира Джокович, цитиран от “Ройтерс”. Сърбинът вчера изигра първия си мач на трева за сезона и победи чилиеца Кристиан Гарин с 6:2, 6:4 на демонстративния турнир The Boodles. Днес носителят на 15 титли от “Големия шлем” ще има втори мач, като негов съперник е канадецът Денис Шаповалов.



“Роджър е най-великият играч за всички времена и е спечелил повече титли на “Уимбълдън” от всеки друг в историята, така че ако някой го заслужава, това е той. Но в същото време той измества от мястото на втори поставен не другиго, а Надал, така че това е малко изненадващо, честно казано”, допълни Джокович.

Ощр от категория Тенис