Намери ни
To Top

Интер взима Джеко по схемата от миналото лято с Наинголан

Трансферът на Един Джеко от Рома в Интер е договорен на 99%, твърдят в Италия. Двата клуба най-после са се разбрали за условията, при които босненският нападател ще премине при „нерадзурите“. Според Sky Sport Italia още до края на седмицата сделката ще бъде финализирана и Антонио Конте ще получи футболиста, когото иска да има в състава си вместо Мауро Икарди. 

Интер ще плати само 10 млн.


евро за Джеко, но ще прати на „Олимпико“ и младока Едоардо Варгани. 18-годишният талант беше предложен и на Сасуоло в хода на преговорите за Стефано Сенси. Сасуоло обаче предпочита да вземе друг нападател от академията на миланския гранд – Андреа Адоранте.


В Рома разчитат, че с Варгани ще повторят удара от миналото лято, когато получиха от Интер Никола Дзаниоло като част от сделката за Раджа Наинголан и техничният халф се превърна в едно от откритията на сезона.

Междувременно се разбра, че Интер е близо до това да осъществи и изходящ трансфер. Нароченият за гонене Жоао Марио е в напреднали преговори с Монако и вероятно ще бъде преотстъпен на клуба от Княжеството, но с опция за закупуване. Сделката може да донесе общо 18 млн. евро на „нерадзурите“, а освен това Монако ще плаща изцяло заплатата на португалеца от 3 млн. евро по време на срока на преотстъпане.

Ощр от категория Футбол