Намери ни
To Top

Чили 0:0 Уругвай, следете мача тук

Носителят на трофея Чили и Уругвай играят при 0:0 в директния сблъсък за първото място в предварителна група C на Копа Америка на легендарния стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро.

Чилийците спечелиха първите си два мача срещу Япония (4:0) и Еквадор (2:1) и си гарантираха участие в четвъртфиналите, а дори и равенство днес ще им донесе и първото място. Уругвай спечели с 4:0 срещу Еквадор и завърши 2:2 с Япония.

В същото време Япония и Еквадор се срещат помежду си, като от резултата от този мач зависи участието на Парагвай в следващата фаза.

Двубоят започна при фантастична атмосфера на “Маракана”, макар и на трибуните да имаше около 50 000 зрители. Първите минути бяха за действащия шампион, но постепенно Уругвай изравни играта и създаде няколко добри възможности за гол. Първата дойде в 19-ата минута, когато нападателят на Барселона Луис Суарес овладя топката и между трима успя да я насочи към Жоргиан де Араскаета, който обаче стреля над вратата. Опасностите пред вратата на Габриел Ариас продължиха. Две минути по-късно отново Суарес се озова в опасна близост, но стражът на Чили успя да изчисти.


Последва удар с глава на Диего Годин, но над вратата. Чили отговори на предизвикателството чрез Алексис Санчес, който предизвика сериозна суматоха в наказателното поле на Уругвай в 37-ата минута. До края на пъровото полувреме и двата отбора си размениха по едно положение за гол, като първо Пабло Ернандес пропусна за Чили, а след това и Мартин Касерес при изпълнение на корнер не успя да порази целта за Уругвай. Така двата тима оставиха всичко за решаване след почивката.

Второто полувреме започна с много активна игра от страна и на двата отбора, които показаха намеренията си да се борят за победа, като никой не успяваше да доминира. Така се стигна до 69-ата минута на мача, когато Чили беше най-близо до откриване на резултата. След изпълнение на конер Пауло Диас успя да насочи топката с глава, но Хосе Хименес изчисти също с глава от голлинията.

Ощр от категория Футбол