Намери ни
To Top

Франция и Румъния си стиснаха ръцете за 0:0 и са на полуфинал

Отборите на Франция и Румъния станаха последните полуфиналисти на европейското първенство за младежи до 21 години, което се провежда в Италия. В последния си мач от груповата фаза двата тима се изправиха в директен сблъсък в Чезена, като двубоят от група С беше ръководен от българския топ рефер Георги Кабаков.

Равенството устройваше и двата отбора да продължат напред (Румъния като победител в групата и Франция като най-добър втори отбор) и логичното се случи – 0:0 в един лишен от блясък двубой, в който повечето по-интересни неща създадоха младите румънци. Така и двата тима си осигуриха и участие на олимпийските игри в Токио догодина, тъй като по регламент полуфиналистите печелят квота.


В спор за място на финала Франция ще играе с Испания в четвъртък, докато съперник на Румъния ще бъде Германия, като мачът също е на 27 юни.

Мачът в Чезена започна много динамично, но с напредването на времето темпото спадна. В 18-ата минута румънците претендираха за дузпа, но Кабаков даде знак играта да продължи. Мачът беше прекратен за кратко, тъй като румънският футболист се оказа, че е получил контузия при падането в наказателното поле.

В 27-ата минута Янис Хаджи пробва от малък ъгъл да прати топката във вратата директно от фаул, но малко точност не му достигна. В 31-ата минута се стигна до интересна румънска атака, завършена от Пушкаш, но той беше в засада и дори да беше вкарал, попадението нямаше да бъде зачетено. В крайна сметка гол не падна.

През втората част най-доброто положение за гол беше в 67-ата минута, когато Пушкаш бе изведен зад отбраната на Франция, но вратарят Бернардони успя да излезе и да изчисти с крак. До края мачът не предложи нищо интересно, като и двата отбора, особено Франция, не предприемаха големи рискове.

В другия мач от групата, игран тази вечер, Хърватия и Англия завършиха зрелищно 3:3 за финал на участието си на европейското първенство.

Ощр от категория Водещи