Намери ни
To Top

Шампионът върви уверено напред на Копа Америка (видео)

Шампионът Чили продължава по график участието си на тазгодишното издание на Копа Америка. Възпитаниците на Рейналдо Руеда записаха втора победа на сметката си в група “С”, след като се наложиха с 2:1 над Еквадор и така си осигуриха място на 1/4-финалите на турнира. Хосе Фуенсалида даде преднина да чилийците в 8-ата минута, но Енер Валенсия изравни от дузпа в 26-ата минута. Победният гол за “Ла Роха” бе дело на звездата на тима Алексис Санчес, който се разписа в 51-ата минута.


Мачът започна отлично за Чили. В 8-ата минута при едно центриране от корнер удар с глава на Пулгар бе блокиран от защитник, но топката попадна във Фуенсалида, който от движение я насочи във вратата за 1:0.

В 26-ата минута обаче Еквадор успя да изравни. Себастиан Мендес се откъсна в наказателното поле и бе спънат от вратаря за дузпа. Енер Валенсия изпълни 11-метровия удар е бе безпощаден за 1:1.

В 40-ата минута имаше доста спорен момент в мача. Вратарят на “Ла Роха” Габриел Ариас излезе извън пеналта и спъна откъсващия се Ибара Мина. След дълго обсъждане и гледане на повторения със системата ВАР, съдията прецени, че нарушението е само за жълт картон и пощади стража.

В началото на втората част Чили отново излезе напред в резултата. Карлос Арангис центрира почти от аутлинията и намери непокрития Алексис Санчес, който с красив удар от воле прехвърли вратаря за 2:1.

След това чилийците имаха още няколко възможности за гол. В 65-ата минута Пулгар от добра позиция стреля с глава над вратата. В самия край на мача пък Санчес пропусна добър шанс от фаул.

Еквадор пък завърши мача в намален състав, след като в 90-ата минута Габриел Ахилер бе изгонен за удар с лакът в главата на Артуро Видал.

С тази победа Чили води в групата с пълен актив от 6 точки. Еквадор пък допусна втора загуба и е на ъдното с нулев актив и почти без шансове за продължаване напред.

Ощр от категория Водещи