Намери ни
To Top

От столичния район „Средец“: Футболните мачове създават проблеми с чистота, сигурност и шум

От столичния район „Средец“ излязоха с интересна позиция в дните на обсъждане и внасяне на възражения относно Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина. Проектът засяга пряко Националния стадион „Васил Левски“ и стадион „Българска армия“, намиращи се на по-малко от половин километър разстояние.

На фона на целия шум от ЦСКА обявиха, че са готови да изградят модерно съоръжение на мястото на „Армията“, което да не излиза извън „чашата“ на сегашния стадион. Положението с „Васил Левски“ засега остава неясно.


Според някои екозащитници обаче двете остарели спортни съоръжения нямат място в най-големия парк в София.

„Моето виждане е като на хората, които живеят около парка. Истината е, че мачовете променят ритъма на живот, има проблеми с чистота, сигурност, шум. Има и възражения от граждани, които смятат, че тези стадиони изобщо нямат място в Борисовата градина“, заяви пред bTV районният кмет Мария Чакова.

„Това нещо е абсурдно! Това е домът на ЦСКА и този дом стои там от 1923 година. За цялата червена общественост това е дом и храм“, възрази адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов. Той уверява, че при евентуално изграждане на нов стадион няма да пострада нито едно дърво в парка.

Ощр от категория Футбол