Намери ни
To Top

Керъл нокаутира Барса, Реал вече води с 2-0 (видео)

Джейси Керъл отбеляза 25 точки, включително и победната тройка за успеха на Реал (Мадрид) с 81:80 срещу Барселона, с който столичани поведоха с 2-0 във финалната плейофна серия на Лига АСВ. При това стечение на обстоятелствата “белите” могат да ликуват с титлата още в третия двубой, който е утре вечер в каталунската столица.

Опитният гард завърши с 5/7 в стрелбата от тройката, 2/2 за 2 точки и 6/7 от наказателната линия, като стори това за едва 22 игрови минути. Керъл овладя 2 борби и бе фаулиран 4 пъти от играчите на “блаугранас”, постигайки коефициент на полезно действие от 28 пункта.


Уолтър Тавареш и Серхио Йул бяха другите двама играчи на домакините, преминали границата от 10 точки, завършвайки съответно с 11 и 13.

За Барселона над всички бе Тома Йортел, който вкара изумителните 30 точки за 20 минути игра, докато Пиер Ориола и Виктор Клавер добавиха по 12 точки всеки.

Реал преследва втора поредна и общо тридесет и пета титла в историята си. Барселона от своя страна за последно бе шампион на страната през 2014 година.

Ощр от категория Баскетбол