Намери ни
To Top

Кристина надви Каролина в дългоочаквания сблъсък на близначките в Бирмингам

Кристина надви Каролина с 6:2, 3:6, 7:6(7) в историческия първи мач между двете сестри-близначки с фамилията Плишкова. Той беше част от турнира по тенис за жени в Бирмингам, като победителката се класира на четвъртфиналите. Дългоочаваният сблъсък стана възможен, след като световната номер 3 Каролина получи уайлдкард и попадна в основния жребий, но тя беше спряна от Кристина.

Двете си размениха по един сет с пробив за Кристина и два за Каролина, с което стигнаха до последна, трета част.


Още два разменени пробива доведоха мача до тайбрек, в който Кристина, номер 112 в света, получи цели три мачбола и се възползва от последния за крайното 9:7.


„Вчера много хора говореха за това, но аз все още имах мач. Стигнах до този и беше много странно да играя срещу нея. Ние сме семейство и определено предпочитам да се разминаваме. Когато обаче се срещнем, всяка от нас играе само за победа“, каза Кристина.

Петра Мартич победи с 6:3, 7:6(4) рускинята Маргарита Гаспарян, а латвийката Йелена Остапенко се наложи с 6:3, 6:4 срещу британката Джоана Конта. Американката Винъс Уилямс пък надви Александра Саснович от Беларус с 6:3, 6:4.

Ощр от категория Тенис