Намери ни
To Top

Отново драма със сирената, но този път Барса оцеля (видео)

Реал Мадрид не успя да затвори с 3-0 победи финалната серия срещу Барселона да стане шампион на Испания. Невероятен пропуск на Трей Томпкинс със сирената попречи на кралския клуб да ликува с титлата. Американецът стреля под самия кош, но топката не пожела да премине през мрежичката и Барса се наложи със 78:77, оставяйки интригата жива.

В предишния мач каталунците бяха много близо до победа в Мадрид, но се провалиха в заключителните 30 секунди, когато изпуснаха аванс от 5 точки.


Тогава тройка на Джейси Керъл с последния изстрел в мача позволи на Реал да поведе с 2-0 в серията.
В своята “Палау Блауграна” Барселона изоставаше със 71:77 две минути преди края, но съумя да направи обрат със 7 поредни точки. 10,6 секунди преди финалната сирена Адам Ханга изгуби топката и даде възможност на Реал за последна атака. Факундо Кампацо беше блокиран, но топката остана в ръцете на Томпкинс, който не успя да реализира.


Най-резултатен за Барса беше Тома Йортел с 21 точки, Крис Сингълтън добави 12, а Анте Томич допринесе за успеха с 10. За Реал Кампацо и Томпкинс вкараха по 18 точки, но именно те допуснаха грешките при последната атака.

Следващият мач от серията е в петък, отново в залата на каталунците.

Ощр от категория Баскетбол