Намери ни
To Top

Шампионът тръгна с разгром на Копа Америка (видео)

Действащият шампион в Копа Америка Чили тръгна с разгром похода си за защита на титлата. Чилийците разгромиха на старта в група С дебютантът в турнира Япония с 4:0, като двубоят се изигра на стадион “Мурумби” в Сао Пауло.
Нищо в началото на срещата не предвещаваше такава тежка загуба за японците, които стояха равностойно на именития си съперник. Чилийците стигнаха до откриване на резултата едва в края на първото полувреме, когато Елик Пулгар се разписа с глава след изпълнение на корнер.


През втората част Едуардо Варгас удвои в 54-ата минута. Играта отново се изравни, като японците създадох доста работа на вратаря на Чили. С два късни и бързи голове (82, 83) на Алексис Санчес, който не беше вкарвал от януари насам, и отново на Едуарго Варгас Чили оформи крайното 4:0.

Така носителят на два поредни трофея в турнира вече има 3 точки и дели върха в класирането с Уругвай, който снощи победи със същия резултат Еквадор. В следващия кръг Чили играе именно с Еквадор на 22 юни, докато ден по-рано Уругвай се изправя срещу Япония.

Ощр от категория Водещи