Намери ни
To Top

Любимец на Сектор Г може да бъде тикнат в затвора

Съд в бразилския град Порто Алегре издаде заповед за арест на една от бившите звезди на ЦСКА Мауридес, който в момента играе в Китай за втородивизионния местен тим Чангчун Ятай.

25-годишният бразилски нападател не бил плащал издръжка на 6-годишната си дъщеричка и поради тази причина е осъден на 30 дни затвор с по-лек режим, твърди gauchazh.clicrbs.com.br, цитиран от Блиц.

„Не съм бил призован за това решение, чух за него, но процедурните ми срокове все още не са известни.


Вероятно няма да имаме лични призовки, а според нас това е от съществено значение за изпълнението на мярката“, заяви адвокатът на футболиста Леонел Хоук, който твърди, че клиентът му е не е плащал издръжка заради забавена с 3-4 месеца заплата.

View this post on Instagram

Feliz dias das crianças, papai TE AMA MUITO

A post shared by Maurides Roque Jr. (@mauridesroque) on Oct 12, 2018 at 8:24am PDT

Това не е първият път, в който нападателят е задържан по тази причина. През май 2018 година, когато е футболист на португалския Беленензеш, му е наложено същото наказание. Въпреки това той изчиства задълженията си, докато е на почивка в Бразилия по същото време. Съдът е наложил глоба на Мауридес, но той отново е спрял да плаща издръжка за дъщеря си.

Ако обжалването на присъдата не мине, нападателят ще бъде арестуван веднага, след като пристигне в родината си. Адвокатът му обаче твърди, че Мауридес не планира скорошно завръщане в Бразилия.

„Запознах се с твърденията на колегата, който действа от името на спортиста, но според мен не е правдоподобно да се оправдават с това, че бащата не е получавал заплата четири месеца. Детето не може да спре да яде, да се облича и въобще никой да не се грижи за него. Считам също така, че не е възможно да се обжалва решение, което вече е взето от съда“, заяви адвокатът Тиаго Алмейда, защитаващ интересите на дъщерята.

Ощр от категория Водещи