Намери ни
To Top

Киеза поведе младите “адзури” към впечатляващ обрат срещу Испания (видео)

Домакинът Италия направи летящ старт на европейското първенство за младежи до 21 години. Пред около 30 000 зрители на “Ренато Дал’Ара” в Болоня “адзурите” победиха Испания с 3:1, а над всички беше Федерико Киеза, който отбеляза два от головете. Испанците поведоха с попадение на Дани Себайос, но постепенно изпуснаха инциативата.

И двата отбора излязоха с впечатляващи състави.


Италианците, водени от Луиджи Ди Биаджо, започнаха в предни позиции с Мойс Кийн, Николо Дзаниоло и Киеза, а селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте имаше в средата на терена и в нападение футболисти като Себайос, Карлос Солер, Фабиан Руис, Микел Оярсабал и Борха Майорал.
Младите “адзури” загубиха именно от този съперник финалa през 2013 година, а не го бяха побеждавали от 2006-а. Изглеждаше, че тази серия ще продължи, защото още в 8-ата минута Дани Себайос изненада Алекс Мерет с неспасяем изстрел, попаднал в горния десен ъгъл на вратата.

Себайос беше избран за най-добър футболист на предишното европейско първенство и през първото полувреме показа, че това не е било никак случайно. Груба грешка на вратаря Унай Симон обаче обърка плановете на испанците. В 36-ата минута той не прецени добре ситуацията след пробив по левия фланг на Киеза и позволи топката да влети в близкия му ъгъл.Малко преди почивката Дзанило се контузи и вместо него Ди Биаджо пусна любимеца на феновете в Болоня Рикардо Орсолини. Метрес пък се намеси блестящо след опасен удар на Солер.

В 64-ата минута резервата Патрик Кутроне задържа умело топката в наказателното поле, а най-добра позиция бе заел Киеза, който отблизо опъна мрежата за 2:1. Кутроне имаше участие и при третия гол. той беше задържан от Солер, а след намесата на ВАР реферът даде дузпа за Италия, която Пелегрини реализира.

ИТАЛИЯ – ИСПАНИЯ 3:1 (1:1)
0:1 Д. Себайос (8)
1:1 Ф. Киеза (36)
2:1 Ф. Киеза 64)
3:1 Л. Пелегрини (82) д.

МИНУТА ПО МИНУТА!

Ощр от категория Водещи