Намери ни
To Top

Кормие: Реваншът с Миочич вероятно ще бъде последния ми бой

Дейниъл Кормие винаги е бил открит относно деня на оттеглянето си от активна ММА кариера. Той твърдеше, че когато навърши 40 години, ще “окачи ръкавиците”. Но специалната дата 20 март отдавна отмина, а ето че бившият олимпийски състезател по борба има насрочен двубой срещу Стипе Миочич в UFC 241 този август в Анахайм, Калифорния.

Президентът на UFC – Дейна Уайт не скри от репортерите, че смята за напълно възможно Кормие да участва в още поне три ММА схватки преди да приключи със спорта завинаги.


Брок Леснар, Стипе Миочич и Джон Джоунс. Това са трите имена, които бяха спрягани за потенциални съперници на шампиона в тежка категория на най-голямата ММА организация в света. Сблъсъкът с Брок Леснар наскоро пропадна като възможност, така че след това останаха само Миочич и Джоунс. Стипе получи шанса да поправи грешката, която допусна в първото си излизане срещу Дейниъл.

“Винаги съм казвал, че ще се бия, докато навърша 40 години, което се случи през март. Исках да се бия тогава, но не успях. Така че все още смятам, че това ще бъде последният ми ММА бой. Не мисля, че ще се бия често след това.” казва Кормие пред репортери.

UFC 241 ще се проведе на 17 август 2019 година в Анахайм, Калифорния. Главното събитие на вечерта ще бъде Кормие срещу Стипе Миочич за титлата в тежката категория на UFC. Подгряващата среща ще се изиграе между Нейт Диаз и Антъни Петис в полу-средната категория.

Ощр от категория Бойни Спортове