Намери ни
To Top

Най-бързият играч в Шампионската лига е…

Килиан Мбапе, Льoрой Сане, Гарет Бейл, Хюн-Мин Сон, Садио Мане, Мохамед Салах… Всеки би си помислил за някой от тези играчи, когато става дума за най-бързия футболист през последния сезон в Шампионската лига. Не, истината се оказа съвсем друга и тя е доста неочаквана за мнозина. Най-висока скорост през последната кампания на най-комерсиалната надпревара е развил централният бранител на Ливърпул Вирджил ван Дайк. Стълбът в отбраната на мърсисайдци е „вдигнал“ 34.


5 км/ч по време на изключителния си спринт в добавеното време на двубоя срещу Барселона на „Камп Ноу“. Ливърпул изоставаше с 0:3, като всички играчи на мърсисайдци бяха в наказателното поле на каталунците в търсене на гол. Тогава обаче Барса организира много опасна контраатака, а Ван Дайк направи страхотен спринт, за да се върне на позицията си пред вратата на Алисон.

В реванша Ливърпул направи голям мач и победи с 4:0, с което елиминира Барселона, а впоследствие стигна заслужено и до трофея. В двубоя на „Анфийлд“ холандецът бе избран за играч на мача.

Ощр от категория Шампионска лига