Намери ни
To Top

Бразилия 2:0 Боливия, гледайте тук!

Бразилия и Боливия играят при резултат 2:0 в откриващия мач на Копа Америка. Срещата е на стадион „Морумби“ в Сао Пауло. Домакините поведоха с попадение на Филипе Коутиньо от дузпа в 50-ата минута. Три минути след това отново той удвои.


В отсъствието на голямата си звезда Неймар, Бразилия излиза с трима в атака в лицето на Роберто Фирмино, Ричарлисон и Давид Нерес. В средата пък ще действат Каземиро, Филипе Коутиньо и Фернандиньо.

Боливия пък залага на един изнесен нападател Марсело Мартинс, който ще бъде подкрепян от по-задни позиции от Раул Кастро, Ервин Сааведра и Алехандро Чумарсеро.

Още в 5-ата минута Бразииля бе на косъм от откриване на резултата. При едно центриране от корнер топката стигна до Роберто Фирмино, който стреля отблизо, но вратарят спаси, а след това и защитник се намеси решително, за да изчисти топката далеч от вратата.

 

В 11-ата минута Тиаго Силва бе изпуснат да стреля с глава от добра позиция и ударът му профуча покрай вратата.

В 20-ата минута се наложи реферът Нестор Питана да се допита до ВАР, за да прецени дали да извади червен картон на Фернандо Сауседо за удар с лакът. След като изгледа ситуацията, съдията прецени, че нарушението е само за жълт картон и пощади боливиеца.

 

Бразилия продължаваше да контролира събитията на терена и в 33-ата минута при едно центриране от корнер топката бе пратена към Ричарлисон, който се включи от задна позиция и стреля от ъгъла на наказателното поле, но ударът му не бе добър, а накрая и защитник се намеси пред голлинията. При последвалия корнер Тиаго Силва стреля с глава, но над вратата.

Боливия стигна до първото си полоожение в мача час в 42-ата минута. Тогава Раул Кастро напредна и стреля от дистанция, но без да уцели вратата.

 

Още в началото на втората част се наложи ВАР за втори път да бъде използван в мача заради игра с ръка на защитник в наказателното поле. Арбитърът изгледа повторения на ситуацията и прецени, че има основание да отсъди дузпа, а Филипе Коутиньо Реализира наказаетлния удар.

Само три минути по-късно резултатът бе удвоен. Роберто Фирмино центрира отдясно и сложи топката на главата на Коутиньо, който отблизо нямаше как да сгреши за 2:0.

МИНУТА ПО МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Ощр от категория Водещи