Намери ни
To Top

Хабиб: Не Макгрегър, а Фъргюсън заслужава бой за титлата ми

Хабиб Нурмагомедов ще защити своя шампионски пояс в леката категория на UFC срещу Дъстин Поиер в главното събитие на UFC 242. Битката ще се случи в Абу Даби на 7 септември.



Въпреки, че цялото внимание на шампиона е заето от 30-годишния американец, две имена все още изплуват в публичното пространство когато се заговори за Нурмагомедов. Конър Макгрегър и Тони Фъргюсън ще останат свързани с дагестанския орел без значение какво ще се случи на 7 септември. Тони спечели дванадесетия си пореден мач в UFC 238 миналия уикенд, а Конър, който въпреки че не е печелил ММА двубой от години, все още иска шанс да поправи грешката от UFC 229. Според Нурмагомедов, едно от тези имена има право да очаква схватка за титлата. Що се отнася до другото, той не разбира защо хората продължават да говорят за него.

„В последните три години той има само една победа и е участвал в аматьорски бокс. Защо да заслужава реванш?“ попита Хабиб относно Макгрегър на пресконференцията преди UFC 242. “Той се предаде. Помоли ме: „Моля те, не ме убивай.“ Сега говори за реванш?“
Хабиб Нурмагомедов победи повече от убедително Конър Макгрегър чрез събмишън миналия октомври в UFC 229. Той, обаче, все още не е премервал сили срещу Тони Фъргюсън, който от години е едно от страшилищата в леката дивизия, редом с Нурмагомедов.

“Сега е ред на Тони Фъргюсън. Хората, които имат поредица от победи трябва да претендират за титлата, но не и онзи, който не печелил нищо през последните три години. … В момента мисля само за 7 септември.” завърши по темата Хабиб.

Ощр от категория Бойни Спортове