Намери ни
To Top

В Плевен ще борят зависимостите сред младежите с волейбол

Сдружение Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“ в Плевен започва проект за превенция на различните зависимости и форми на агресия сред младите хора. Това съобщи в пресклуба на БТА Стефка Великова – ръководител на сдружението. Тя посочи, че за целта са получили финансова подкрепа по програма на Министерството на младежта и спорта.

“Спортуването на волейбол изгражда социално отговорно поведение у младите хора”, категорична е треньорката.


“Нашият спорт възпитава от най-ранна възраст в децата трудолюбие и здравословен начин на живот, екипност и колективен дух”, допълни тя.

По думите й в клуба имат етичен кодекс, който се базира на морални ценности, за които ще се работи по проекта.

Великова посочи, че имат добра връзка с директорите на училища и са предвидили да привлекат поне още 65 момчета и момичета, които да спортуват волейбол и получат познания за справяне в конкретни житейски ситуации с грубостите в ежедневието. Предвиждат да разширят обхвата и влиянието на волейболната игра сред млади хора от 15 до 29 години.

Вече имат заявено желание за включване в проекта на волейболния отбор на Медицинския университет. Клубът има амбиция да приобщи седем деца, които са в неравностойно социално положение към идеята.

Великова заяви, че ще работят през цялото лято, а през септември ще организират демонстративен турнир по волейбол. Около 100 деца, които в момента спортуват в клуба, също са поискали да работят за каузата.

Ощр от категория Волейбол