Намери ни
To Top

Александър Петров преди Enfusion: Ако беше лесно, нямаше да е интересно

Българският кикбокс шампион Александър Петров ще участва в събитие на холандската бойна верига Enfusion. Организацията е основана в Холандия през 2010-та година и за това време има над 80 събития проведени в цял свят и е една от най-големите и престижни вериги в кикбокса. Enfusion Talents е специално разделение на турнира, в който участие взимат само млади и талантливи бойци, за които се счита че могат да са бъдещите звезди на световния кикбокс и именно затова конкуренцията там е жестока. Именно там българинът ще вземе участие на 28-ми юни в Белград.


Но как се стига до покана за събитие на такова високо ниво?

„С ужасно много труд! Знаете че пътя на спортиста винаги е изпълнен с трудности и лишения,“ сподели Александър за MMA.BG „Това важи с пълна сила и за мен, но ако беше лесно нямаше да е интересно. Enfusion е една от най-изявените професионални кикбокс вериги в света. За мен това е голям успех, защото виждам, че усилията ми не са напразни.“

Александър Петров ще се изправи срещу опасен противник – кикбоксьорът от Бразилия, Алберто Фабио. 30-годишният кикбоксьор е известен с експлозивните си удари с крака и колена. В актива си той има 32 победи и 13 загуби.

„Противникът ми е сериозен боец с доста опит и агресивен стил на водене на боя. Ще бъде много интригуваща среща. Тази година започнах ударно с доста мачове. Има вече натрупана умора, но тя е само физическа. Всяко събитие на което участвам ме зарежда и усилва глада ми за успехи. Естествено и възстановяването ми е на най-високо ниво, оборудването ми също е най-доброто. Искам да благодаря на всички хора, които помагат на мен и на клуба ми да доминираме на всеки един ринг, на който се качим.“

Освен Александър на ринга в Белград ще излезе и друг варненец – ММА боецът Даниел Гълъбаров, който ще дебютира на професионалния кикбокс ринг.

mma.bg

Ощр от категория Бойни Спортове