Намери ни
To Top

Николай Учиков: Има много какво да подобряваме в играта си, но нямаме никакво време (видео)

Волейболният национал Николай Учиков, който беше капитан на България за първите два турнира от Лигата на нациите в Аржентина и Китай, призна при завръщането на тима в София късно снощи, че има много какво да подобряват в играта си, но нямат никакво време. Ето още какво коментира Учиков на летище „София“:

„За щастие се прибрахме нормално, всичко е ОК. Това беше най-важното, като се има предвид факта, че някои от момчетата имат доста голям страх от летене. Радвам се, че сме на родна земя.


В общи линии две седмици от турнира изминаха. Играхме на моменти много добре, на моменти не толкова. Имаме си нашите проблеми, имаме неща, които трябва да правим и да решаваме. Това са неща, с които тепърва се сблъскваме с тях и се нуждаем от някакво време, но с оглед на това, че се играят почти само мачове, няма време за тренировки, трудно стават нещата“.

„Стигат се до такива резултати, като този с Португалия, защото в Лигата няма слаби отбори. И дали било Португалия или който и да е друг отбор, когато нещата в собственото ти игрище не се получават по най-добрия начин, губиш без значение кой е противника ти. Както и обратното, когато ти се получават нещата, побеждаваш. Това е нещо, което на този етап сме на приливи и отливи. Опитваме се да правим някои неща, но не ни се получават толкова много все още.  Честно казано, в начало на мача срещу французите пак имахме проблеми и нещата не ни се получаваха, но пак казвам, това са части от нещата, които трябва да оправим и подобрим. Факт е, че нямаме време за сработка, нямаме време за игрова практика. Нещата се получават така, че една седмица тренираш с нов треньор, с нова система и изцяло ново виждане за играта, а за една седмица да пренастроиш всичко, няма как да се случи. Нормално е сега в началото да има колебания, разлики, много слаби мачове, да има и добри мачове, но това са неща, които се случват. В общи линии се опитваме да изчистваме нашата игра, да даваме максимума от себе си, за да може за напред нещата да са добре“.

„Хубавото е, особено сега след втория турнир, че някои неща се получават добре. Има надежда, както се казва, така че се надявам съвсем скоро все повече и повече неща ще излизат, все повече нашата игра ще се покаже и да се радваме на победи“.

Ощр от категория Волейбол