Намери ни
To Top

Това е ключът към победата на Кобрата довечера

Специалистите в бокса чакат най-после да видят интересен мач на Владимир Кличко. Причината за това е участието на Кубрат Пулев, а според повечето анализатори българинът е най-опасният съперник на Кличко от години насам.
Според някои последната истинска заплаха за шампиона е бил Дейвид Хей, а оттогава Кличко не е срещал толкова добър боксьор.
Повечето специалисти отбелязват, че бързината на българина, както и издръжливостта му ще са най-важните му оръжия за битката с Кличко.

„Мачът е интересен, защото Пулев е с габаритите на Кличко, но не е неподвижен едър мъж, който не може да се пази. Наскоро той каза, че играе футбол, което показва, че наистина е бърз в краката. Заради ловкостта и габаритите на Пулев това може да е една от най-трудните защити на Кличко. Ако Пулев наистина успее да избяга от клинчовете на Кличко, той може да му създаде проблеми.
Но българинът няма толкова сила в удара си, за да го нокаутира. Най-вероятно Кличко ще бие по точки”, пише Bleacher Report Според heavy.com.
Двубоят ще бъде битка между „бързият, ловък прав“ на Кубрат срещу „мощният удар на Кличко“. „Двамата са почти с еднаква височина и килограми. Пулев има отличен ляв прав – силен, но и много бърз. Той залъгва съперника си с него, докато не отвори дупки в защитата. Движи се много бързо. Кличко, от друга страна, има мощен ляв прав, с който държи съперника си далеч. Той често разчита на клинчове, с които се пази от удари.
Мачът ще е стратегически, двамата ще са в средата на ринга и ще търсят възможности да вкарат правите си удари. Пулев трябва да вкарва прави удари и да избягва тези на Кличко. А когато украинецът тръгне да го държи, българинът трябва да отговаря със силни удари в тялото. Така ще наруши стратегията на Кличко“, пише сайтът. Според Boxing Tribune Кобрата може да е първият боксьор от доста време, който ще успее да изпълни плана си за игра в мача.
„Пулев е най-добрият съперник на Кличко в последните години. Той има много успехи и подобно Кличко се бие умно, силен е, има бързина. Липсва му опитът на шампиона, но това е нормално. Мистерията е как ще подходи Кличко към мача. Сигурно отново ще разчита на левия си прав, с който да държи съперника си далеч. Въпросът е дали Пулев ще има скоростта и движението да избегне правия и да нанесе значителен удар.
Предишните съперници на Кличко имаха план, но им беше трудно да го изпълнят, когато мачът започне. Имаше съперници, за които се очакваше, че ще измъчат Кличко, но той се справи лесно с всеки от тях. Може би Пулев ще е този, който ще успее да изпълни плана си“, коментира Boxing Tribune.
От HBO пък се надяват мачът наистина да е завързан. Американската телевизия взе правата за излъчване на срещата зад океана. „Мачът на Кличко с Поветкин беше много скучен, но сега по всичко личи, че ще гледаме интересна битка“, казват от HBO.
Източник: „7 дни спорт“

Ощр от категория Анализ