Намери ни
To Top

Наша боксова легенда: Кличко се допингира, но това няма да окаже влияние

Една от легендите на родния бокс сподели своите очаквания преди мача за световната титла в тежка категория. Кубрат Пулев ще се опита да детронира световния шампион Владимир Кличко в Хамбург.

Българинът, побеждавал четири пъти Ленъкс Люис на аматьорския ринг, смята, че шансовете на Кобрата не са високи.

За разлика от повечето родни специалисти, Петър Стоименов е скептично настроен.


„Не съм оптимист. Най-интересно ми е дали мачът ще се играе или ще бъде един театър, в който и Кобрата участва. Пулев много добре знае какво ще му се случи. Той също е част от шоуто. За мен лично Кличко е по-атрактивният боксьор, тъй като развива своя стил, докато Пулев има няколко удара, които пласира и това е. Кобрата може да спечели само ако режисьорите на театъра му позволят. Не го казвам от липса на патриотизъм, а защото от 40 години гледам бокс и състезателят ми е ясен още като му видя походката към ринга. Има вариант Кубрат да спечели и той е следният: ако двамата са се договорили да има реванш, който да генерира още повече средства“, коментира Стоименов, цитиран от „Меридиан Мач“.

Относно притесненията на Кобрата, че Кличко е отказал да даде допинг проба, Стоименов каза:

„И двамата употребяват, но това им помага по време на тренировките, за да са издръжливи. По време на самия мач няма да окаже никакво влияние. Ще гледам мача със сигурност от интерес да видя как ще бъде разиграна постановката, наречена мач за световната титла.“

Ощр от категория Спорт