Намери ни
To Top

Владимир Кличко взе решение

Въпреки изключително актрактивните оферти на стрийминг платформата DAZN, Владимир Кличко е решил да не се връща на ринга през тази година.

Провеждането на още един официален мач обаче продължава да е в плановете на украинската легенда на световния бокс, пишат медиите в родината му. Мотивацията на доскорошния хегемон в тежка категория е да счупи рекорда на Джордж Форман, който стана световен шампион малко преди да навърши 46 години. Това се случи на 5 ноември 1994 година в Лас Вегас, когато Форман нокаутира Майкъл Мурър и спечели титлата на 45 години, 9 месеца и 16 дни.


Това е абсолютен рекорд, който Владимир Кличко иска да подобри.

Отчитайки заслугите на украинеца, всяка световна боксова организация ще бъде готова веднага да назначи провеждането на негов бой с действащия световен шампион. Такава среща трябва да се състои не по-рано от 11 януари 2022 година, когато Владимир ще е на 45 години, 9 месеца и 17 дни. В Украйна отчитат, че е по-реално такъв мач да има през пролетта на 2022-а. Кличко навършва 46 на 26 март.

Той продължава да е в супер форма, което се видя на неотдавнашна конференция по спортен маркетинг, на която Владимир бе говорител. Бившият боксьор беше облечен с тениска и присъстващите журналисти отбелязаха, че обемът на мускулите на тялото му в никакъв случай не е по-малък от този през 2017 година, когато Кличко  изигра последния мач в кариерата си. Тогава той бе победен от Антъни Джошуа, който на практика го пенсионира.

Ощр от категория Бойни Спортове