Sportove

Трагедия! Бивш олимпийски скиор загина по време на катерене в Алпите

Бившият олимпийски скиор Мишел Канак загина на 30 май при катерене във френските Алпи, съобщи АФП. Канак, който e шампион на Франция в комбинацията и слалома и участник на Зимните олимпийски игри в Сараево през 1984 година, се е качил сам по северната степа на “Черния ледник” в Националния парк “Екрин”.

Местната планинска жандармерия, предупредена от катерачи, които са били свидетели на трагедията, е пристигнала на мястото, но са открили 62-годишния скиор мъртъв.

Мишел Канак става шампион на Франция в слалома през 1980 година, а две години по-късно се класира пети в мъжката комбинация на световното първенств в Австрия.


През 1984-та той участва на Зимните олимпийски игри в Сараево, а през 1986-а печели титлата м комбинацията на националното първенство. След като прекратява спортната си кариера, бившият шампион, който е родом от Изер, се установява в Бианконе и става планински водач.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.