Sportove

Трансферът на Де Лихт в Барселона може да се счита за сигурен

Трансферът на централния бранител на Аякс Матийс де Лихт в Барселона може да се счита за сигурен, твърди “Марка”. Според испанското изданието каталунците са изчистили почти всички детайли по сделката в последните няколко дни.

Преговорите между двата клуба за трансферната цена са били най-лесната част от мисията по привличането на Де Лихт, тъй като каталунците са се съгласили бързо да платят исканите от Аякс 70 милиона евро. Причината за това е големият интерес към играча и желанието на Барселона да изпревари конкурентите.


Заплатата на Де Лихт също не била повод за дълги дискусии. Според “Марка” единственият проблем е агентът на играча Мино Райола. Последният получи наказание от УЕФА за три месеца, така че не може да бъде директно замесен в трансфера. Освен това от “Камп Ноу” са в доста обтегнати отношения с Райола в последните години. Въпреки това трябва да се случи нещо изключително, за да се провали преминаването на Де Лихт в Барселона.

Така каталунците ще привлекат втора ключова фигура от отбора на Аякс, който през тази година направи фурор в Шампионската лига, след като Френки де Йонг вече подписа с испанския шампион.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.