Намери ни
To Top

Кобрата премаза Кличко, а дори не го докосна!

Претендентът за титлата в свръхтежката категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев премаза настоящия шампион Владимир Кличко, а дори не го докосна. Не сте ли съгласни? Толкова бързо ли забравихте какво се случи през последната година?

Братята Кличко не са просто професионални боксьори. „Те са институция“, както казва Кобрата. Институция, която е свикнала да бъде на върха и която е готова на всичко, за да го запази.


Влад се бе заключил в крепостта си от 2 години. Пазеше я яко, дори това да му костваше достойнството, да му викаха страхливец, да го сочеха за подлец. Знаеше, че нейното превземане щеше да дойде рано или късно, като бе готов и продължава да бъде готов на всичко, за да го забави, даже с цената на унижението. И вместо той да спира противниковите атаки в битки по шампионски, продължи да напада мръснишки в гръб, извън ринга, за да става все по-жалък и по-жалък в очите на феновете на бокса. А Кобрата го премаза, без дори да го докосне. За Пулев бе достатъчно, че устоя на всичките наглости на украинеца и след като го пречупи извън ринга, остава да го стори и между загражденията.

Първият неуспешен удар на Кличко бе увъртането за провеждането на срещата. Страхът от Кобрата го накара да поиска обединяващ мач, с който да избегне българина, въпреки че много добре знаеше, че това няма как да стане. После пък заяви, че мачът с 33-годишния софиянец щял да бъде скучен. Тъй ли, Кличко? А тогава защо се търгуват билети за 4-цифрени суми в паунда сега?

После дойде и гаврата с Пулев чрез промоутърската компания на братята Кличко „К2“. Тя взе правата за организация на срещата и разпредели нечестно приходите от срещата. Кобрата остана непоклатим – „Ще се боксирам, дори да не взема стотинка“. Бяха му дадени… само 2 билета. Нима това ще откаже близките на Кубрат от присъствието им в залата и няма кой да подкрепи брата на олимпийския медалист от Лондон Тервел?

И, разбира се, стигаме до отлагането. Срещата, планирана за 6 септември, ще се състои на 15 ноември. Това не бе добре за Пулев – тъкмо си бе направил график на подготовката, а трябваше да започва всичко наново. В плановете на Кличко Кобрата трябваше и да рухне психически, да осъзнае, че няма как да даде най-доброто от себе си на новата дата, да се отчая. Не стана. Непобедимият лъв повтори това, което казваше през цялото време – „Силен съм, защото съм българин и вярвам, че ще победя“. А словесните нападки на олимпийския шампион от Атланта’96? Тях някой въобще брои ли ги?

Превъртайки лентата година назад, отчитаме: Влад опита всичко, абсолютно всичко. Надали са много претендентите като Кобрата, които са били атакувани по подобен брутален начин извън ринга. Мач ще има, а жаждата за победа на нашето момче си е все същата. Само дето шансовете му значително се увеличиха, според букмейкърите, тъй като атаките на Кличко бяха премазани.

Факт: Кубрат Пулев не даде шанс на опонента извън ринга. Пожелаваме на Кобрата да дублира победата си след дни.

Мони ГЕОРГИЕВ

Станете част от общността на Кубрат Пулев >> ТУК

Ощр от категория Анализ