sportove.net

Григор Димитров тества нови ракети в Маями (снимки)

Единственият българин в елита на мъжкия тенис Григор Димитров започна тренировки на кортовете в Маями, където предстои да се проведе втория турнир от сериите “Мастърс” между 18 и 31 март. Той вече си пусна клипче в социалните мрежи, за да сподели първите си впечатления от съоръжението в града, а фенове и фотографи разпространиха много негови снимки от заниманието му.

По-наблюдателните привърженици на Димитров забелязаха, че в Маями той ползва ракета, различна от тази досега, с която трябваше да свиква през почти целия изминал сезон. На снимките се вижда как Григор тренира с ново “оръжие”, чиято рамка е изцяло черна.


От Wilson Tennis, чийто партньор е българинът, обясниха в “Туитър”, че той в момента изпробва нови ракети и в такива случаи винаги рамките им са затъмнени, докато трае процесът.

Димитров тренира няколко седмици в Индиън Уелс в компанията на Андре Агаси, но отказа участие в турнира два дни преди началото му. Феновете му продължават да се вълнуват от въпроса дали ще играе във втория турнир от сериите “Мастърс”, а очевидно той е отишъл по-рано в Маями, за да може да отдели време на въпросното тестване на ракети, тъй като тази фаза изисква различно внимание от нормалната подготовка за игра.

Досега през 2019-а Григор игра единствено в Бризбън и Australian Open, след което възобновената травма в рамото не му позволи да се включи в следващите надпревари от календара на АТР. Той не участва в София, а после отмени заявките си за Ротердам, Акапулко и Индиън Уелс.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.