Намери ни
To Top

Бивш световен шампион каза истината за Кобрата!

Бившият световен шампион в тежката категория Крис Бърд каза истината за претендента за световната титла на IBF Кубрат Пулев. Някогашният първенец нанесе тежък удар по всички критики за българина, като обясни на „разбирачите“, че Кобрата всъщност има интелигентен подход към играта и че не мисли за сила.
 „Откакто ме победи за титлата през 2006, Владимир Кличко пренареди играта си. Той е умен и използва предимствата си – висок е, много силен, има дълги ръце.

И това е боксът. Хората казват, че той е скучен, той прави мачовете прости. Но така излиза от тях, без да бъде докоснат. Той беше нокаутиран три пъти, преди да се бие, а точно преди онзи мач между нас през 2006 падна три пъти в нокдаун срещу Самюел Питър. От тогава никой не го е докосвал. Той е по-възрастен, по-умен. Това е труден мач и за него.
Мисля, че Владимир ще използва левия си прав, ще се опита да стигне Пулев, за да използва и дясната си ръка. Владимир е труден съперник. Едно е да го гледаш отстрани, съвсем друго е да излезеш срещу него на ринга.
Пулев е добър боксьор. Нещото, което харесвам при него, е, че той не мисли за сила. Той не разчита само на мощни удари, той може да се боксира, стои добре и се движи бързо. Има добър прав удар, но сега влиза в много трудна битка“, каза Бърд пред „7 дни спорт“.

Ощр от категория Анализ