sportove.net

Женезио: Лионел Меси е гений

Треньорът на Лион Брюно Женезио трябваше да преглътне тежката загуба на неговия тим с 1:5 в реванша с Барселона и отпадането от Шампионската лига на 1/8-финала. Той призна превъзходството на каталунците. Според него основна роля за доброто представяне на Барса има Лионел Меси, който отново е доказал, че е истински гений.

“Получиха се две различни полувремена.


През първата част ни бе доста трудно заради пресата на Барселона. През втората част започнахме по-добре и за петнайсетина минути имахме надежда, докато съперникът показа колебания. Всичко това бе преди да падне третия гол. Идеята ни бе да играем с висока преса, но класата на Барса не ни позволи подобно нещо. През второто полувреме стояхме малко по-добре, но след третия гол просто стана невъзможно”, заяви Женезио.

“Когато губиш е нормално да си задаваш въпроси дали това е била правилната схема, дали си избрал правилните играчи. Направихме всичко възможно, за да създадем проблеми на съперника, но имахме доста трудности през първото полувреме. Не съжалявам за нищо, но си задавам някои въпроси. Знаехме, че играта на Барса много зависи от Лионел Меси. Днес той бе във фаза “Шампионска лига” и отново доказа, че е един от най-добрите в света. Той е просто гений”, допълни наставникът.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.