sportove.net

Сарафа пред Sportal: Боб Аръм искаше да подпиша с него през 1996 година, аз отказах и той избра Флойд Мейуедър

Една от най-големите легенди на българския бокс Серафим Тодоров бе специален участник в рубриката “Гостът на Sportal.bg” по Sportal TV и сподели спомените си от прословутия полуфинал в категория до 57 кг срещу Флойд Мейуедър на Олимпийските игри в Атланта 1996.

Тодоров припомни как след двубоя договор за 1.5 милиона долара му е предложил не кой да е, а знаменитият промоутър в профи бокса Боб Аръм, който сега движи процесите в кариерата на Кубрат Пулев.


Аръм е легенда в бизнеса и е менажирал икони като Мохамед Али и Мани Пакиао, а в момента работи и със звездата в тежка категория Тайсън Фюри.

Серафим Тодоров е "Гостът на Sportal.bg"@@@

“Още веднага след двубоя в съблекалните Боб Аръм дойде при мен с един преводач. Преводачът ми каза, че това е той – най-богатият след Дон Кинг. Предложиха ми договор да остана в Америка и само за подписването ми гаранитраха 1.5 милиона долара. Аз веднага отказах и преводачът се постара да ми повтори въпроса и помисли, че нещо съм луд да откажа. Каза ми, че на никого не се предлагали такива пари за подпис и че не може да откажа такава оферта.

Но аз не съм сребролюбец и не исках да оставам в Америка, така че веднага отказах и продължих да се бия за България. Веднага след отказа ми Боб Аръм се насочи към Флойд Мейуедър, който стоеше точно до мен, защото чакахме двамата да дадем допинг проба.

Серафим Тодоров е "Гостът на Sportal.bg"@@@

Ако Мейуедър не го бяха привлекли тогава в професионалния бокс, нямаше да бъде толкова богат и влиятелен. В профи бокса са големите пари, при аматьорите нищо не можеш да направиш, там е мизерия.

Но мога да ви кажа, че е много по-лесно в професионалния бокс, защото там ти казват с кого ще играеш и след колко време, а през останалото време може да си почиваш. Няма го това постоянно да тренираш, аз все пак имам 14-15 мача на профи ринга и съм видял как стават нещата, просто там е основно бизнес. Имаш си промоутър, който ти движи нещата и ти само тренираш 45 дни преди двубоя си”, сподели Тодоров в студиото на Sportal TV.

Серафим Тодоров е "Гостът на Sportal.bg"@@@

Вижте пълен запис от интервюто със Сарафа, в което той говори за участието си във филма “Снимка с Юки”, още за спомените си от Атланта, за отнетия му шанс да спечели две олимпийски титли и за живота в Германия покрай носталгията.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.