Sportove

Трансферът на Кристиано имал за цел да шокира

Сделката за привличането на Кристиано Роналдо е имала за цел да накара всички в Ювентус да преосмислят целите пред себе си.

“Решихме с този трансфер да шокираме всички. Да предизвикаме един положителен шок, който да отведе Юве отвъд определени граници”, обясни спортният директор Фабио Паратичи.

“Срещнах се с Андреа Аниели и Павел Недвед и им казах, че имам идеи за два начина, по които да мотивираме останалите футболисти.


Помолих ги да не се смеят и да не скачат от прозореца. Разкрих как Жорже Мендеш ми е предложил Роналдо, при което последва мълчание. И никой не излетя през прозореца. Ха-ха”, продължи Паратичи.  

Той отново се върна към разговорите с мениджъра на CR7. “Когато играхме в Мадрид за Шампионската лига, агентът на Роналдо Жорже Мендеш дойде да говори с мен. Обикновено така процедираме с него. И му казах: “Кристиано има невероятни цели.” Той ме погледна и отговори: “Няма да повярвате, но Роналдо каза, че ако напусне Реал Мадрид, той би искал да бъде в Ювентус. Това не е толкова странно, колкото изглежда. Тогава ще говорим”, разказа Паратичи пред Gazzetta dello Sport.

“Мислех, че е шега. След това се срещнахме с Мендеш на летището, за да обсъдим трансфера на Жоао Кансело, което не отне много време. Мендеш даде да се разбере, че е сериозен, припомняйки разговора за Роналдо. Обяви, че Кристиано напуска Мадрид. Той каза, че Роналдо е играл за Манчестър Юнайтед, за Реал Мадрид… само за големи отбори, с които е взел титлите. Той отбеляза, че Кристиано не е играл в Италия, така че бих искал да бъде в Ювентус, за да печели трофей при нас. Жорже каза: “Такава трябва да е заплатата, това е цената на трансфера.” Помолих го за няколко дни размисъл. Освен всичко, футболът е и страст. За него си трябва талант, но и правилната психологическа настройка. След това с Аниели и Недвед решихме да действаме”, добави спортният директор.


Паратичи разкри още кой е бил другият вариант за шокиране на отбора. “Той включваше привличането на Мауро Икарди от Интер и по този начин да сложим началото на изключителен скандал”, обясни шефът на Юве.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.