Намери ни
To Top

Икер Касийяс каза нещо изключително важно за Лудогорец

Вратарят и легенда на Реал (Мадрид) Икер Касийяс каза интересни думи, засягащи силно родния шампион Лудогорец след вчерашната победа на белия балет с 1:0 над Ливърпул. Вторият пореден успех срещу мърсисайдци класира и на теория Реал за осминафиналите на ШЛ – испанците имат 12 т., с 6 повече от втория Базел и с 9 повече от Ливърпул и Лудогорец. Реал на практика са сигурни победители в група „Б“, тъй като могат да изпуснат първото място само ако паднат с поне 4 гола разлика в Базел, а след това загубят с какъвто и да е резултат на „Бернабеу“ срещу Лудогорец, а в същото време швейцарци бият Ливърпул насред „Анфийлд“.

Вероятността за подобен сценарии обаче практически граничи с абсурд.
„В края на краищата ние сме щастливи от това, че победихме и се класирахме предсрочно на осминафиналите. Мачът не беше никак лесен за нас, но след гола на Бензема нашият отбор контролираше напълно ситуацията на терена. Тази победа обаче ни дава идеална възможност да се концентрираме върху останалите турнири, в които се състезаваме“, заяви сан Икер. Така той на практика призна, че на следващите 2 срещи на Реал в ШЛ няма да бъде отделено особено внимание и приоритет е участието на тима в другите турнири. Вероятно кралете срещу Базел и Лудогорец ще заложат на футболисти, които въобще влизат рядко в игра. Програмата на Реал е натоварена, тъй като към обичайните 38 мача в Примера се добавят мачовете за Купата, които са на разменено гостуване, а Реал ще трябва да спори с Атлетико и евентуално Барса, както и мачовете от световното клубно първенство.
Това е добра индикация за Лудогорец, защото тимът от Разград може да остане последен в групата, дори при победа над Ливърпул, а сега се увеличава шансът да бъдат взети точки и от Мадрид.
„Сигурен съм обаче, че ще продължим да бъдем концентрирани във всяка следваща среща и ще играем мач за мач“, завърши сан Икер, сякаш, за да се измъкне от признанието, което на практика направи преди това.

Ощр от категория Анализ