sportove.net

Голям успех! Българин с бронзов медал от световното по FIFA 19

Сезар Сабриев постигна един от най-големите успехи в електронните спортове в последните години. Sanchez, както е по-известен във FIFA 19, стигна до третото място на световното отборно първенство в най-известния футболен симулатор.


Oтборът му Futbolist спечели група “С”, в която бяха още съставите на Дижон, Бохум и Виталити.


Тимът на Sanchez записа 5 победи, 3 равенства и само 1 загуба.

На 1/4-финала тимът на Сабриев отстрани един от най-силните тимове в Англия – Уулвърхамптън. Той направи уникален мач, побеждавайки представителя на “вълците” с 3:0.

Силите на Futbolist обаче не стигнаха за финал, тъй като съставът отпадна с общ резултат 2:1 от KINGeSports, който спечели и финала, побеждавайки Дижон. Победителите спечелиха 40 хиляди долара, а за Futbolist остана на третото място, което им донесе и приход от 10 хиляди долара.


“Доволен съм от представянето на мен и на отбора ми. Шокирахме всички с начина ни на игра. Радвам се, че успях да покажа на света, че в България eSports са на световно ниво. Организацията беше на абсолютно най-високо ниво”, заяви Сабриев пред Sportal.bg.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.