sportove.net

Шок за Десподов! Фермери залостиха отбора на Каляри пред очите на цяла Италия (видео)

Няколко дни след трансфера си в Каляри Кирил Десподов се сблъска с нещо, което едва ли си е представял, че някога ще види. Този следобед българинът и съотборниците му трябваше да излетят за Милано за неделното гостуване на Милан. Докато отборът беше на стадиона и се подготвяше за потегляне към летището, група от около 100 местни фермери блокира всички изходи на спортното съоръжение и отказа да пусне тима.

Въпросните хора протестират срещу ниските изкупни цени на млякото и търсят начин да привлекат внимание върху проблема си.


Та те призоваха футболистите изобщо да не ходят на мача в Милано, за да може така да се вдигне повече шум.

Пристигналите полицаи не успяха да принудят недоволните фермери да отстъпят. Тогава генералният директор на клуба Марио Пасети започна преговори и постигна споразумение да включи в каузата на хората някои от известните футболисти на отбора. Ето защо националът Николо Барела, Алесандро Дейола и Жоао Педро взеха участие в демонстративното изливане на мляко. Те бяха накарани да ритат баките, докато медиите ги снимат.


Едва след това рейсът на Каляри беше пуснат да потегли към летището.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.