Намери ни
To Top

Лудогорец стана единственият клуб в историята на ШЛ, който…

Лудогорец бе разгромен от Базел с 0:4 във второто си гостуване от груповата фаза на Шампионската лига. Въпреки че доста от нас вероятно са очаквали ако не победа, то поне „Х“ или достойна като резултат загуба, очевидно швейцарците са доста класен тим, който вече е фаворит за второто място в групата. За съжаление, загубата с 0:4 направи Лудогорец единственият клуб в историята на Шампионската лига, чийто мъжки и юношески отбор до 19 години допускат две загуби с общо 10 гола разлика в един кръг от груповата фаза на турнира. Двете формации на Лудогорец отстъпиха с общ резултат 0:10 на най-класния швейцарски тим днес, а двуцифрената голова разлика е антирекорд.


Както вероятно вече знаете, по-рано през деня Лудогорец до 19 г. загуби с 0:6 от формацията на Базел, като всичките 6 попадения паднаха в последните 40 минути. Така малките орлета имат 6 поражения с обща голова разлика 0:18. Но трябва да отбележим, че момчетата на Атанас Димов са на възраст под 19 г. и им липсва игрови опит, като и трите останали отбора в групата имат изключително силни детско-юношески школи. А мъжете на Лудогорец, напук на загубата, все още имат шанс да продължат.

Иначе юношеската Шампионска лига бе основана едва преди година и това е вторият сезон, като мачовете са доста по-резултатни от тези при мъжете.

Така че въпреки това общо 0:10 от днешните две визити в Базел на големите орли и малките орлета, не прибързвайте да ги съдите, защото всяко начало е трудно.

Ощр от категория Анализ