Намери ни
To Top

Юнайтед прави трансфер №1 за зимата, търгува звезда за 45 милиона

Манчестър Юнайтед ще направи трансфер №1 за зимата, съобщават едновременно медии от Англия и Испания. Този път обаче червените дяволи няма да купуват звезда, а ще продават такава. От „Олд Трафорд“ почти сигурно си тръгва Хуан Мата, който стана рекордна покупка за 20-кратните шампиони миналата зима срещу 38,1  млн. паунда (почти 45 млн.


евро), платени на Челси.

Мата няма място в състава на Луис ван Гаал, като испанецът, загубил позициите си в националния отбор, иска да играе повече, предава www.elgoldigital.com. Само така и ще може да бъде част от Ла Роха отново. Интерес към Мата има от 3 тима, като фаворит за подписа му е бившият клуб на Хуан Валенсия. Именно прилепите го пратиха в Англия, където 2 години поред ставаше Играч №1 на сезона в Челси. Интерес към Мата проявяват още Атлетико (М) и Ювентус, като от трите клуба с най-малки шансове е италианският шампион.

Валенсия пък ще пръсне поне 50 млн. за нови покупки тази зима, за да може да завърши в топ 4 на Примера и от следващия сезон отново да играе в Шампионска лига. Амбициите на новия собственик – сингапурския милиардер Петер Лим, са до няколко години „лос че“ да бъде равноправен конкурент на Барса и Реал (М) в Ла Лига и в на европейските грандове в Шампионската лига.

Ощр от категория Футбол