sportove.net

Федерер посочи “Уимбълдън” като идеално място, на което да се сбогува с тениса

Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че мечтаното място за край на кариерата му е “Уимбълдън”. 37-годишният ветеран все още не мисли за отказване, но заяви, че когато дойде този ден, то едва ли би имало по-подходящо място от “свещената трева” в Лондон.

“За щастие има много места, които са особено специални за мен. Това е голямо богатство, но “Уимбълдън” наистина се откроява сред всички тях”, каза Федерер пред CNN.


“Не съм си поставял за цел отказването ми да бъде приказно и със спечелването на дадена титла. Не смятам, че трябва да бъде така”, добави още той.

Федерер играе на професионални турнири от 1998 година, като има безпрецедентните 99 отличия, а цели 20 от тях са от турнири от “Големия шлем”. От “Уимбълдън” той има 8 трофея.

“Докато съм здрав и се наслаждавам на това, което правя, всеки ден ще бъде емоционален. Иска ми се денят, в който ще сложа край, да се превърне в празник, а не да напомня на погребение”, каза още Федерер.

Швейцарецът, който е шампион в последните две години в Мелбърн, започва защитата на титлата си на Откритото първенство на Австралия с двубой срещу узбека Денис Истомин.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.