sportove.net

Един час в залата с Неймар

Името на бразилския футболист Неймар омръзна на феновете в последните седмици покрай мегатрансфера му от Барселона в Пари Сен Жермен. Платените 222 милиона евро повдигнаха много въпросителни струва ли толкова Неймар, но времето ще покаже, а то е пред него. Той безспорно е един от най-емблематичните футболисти на планетата и името му едва ли ще престане да бъде споменавано в следващите десетина години, тъй като е едва на 25.

В последните години стана видима чисто физическата трансформация на Неймар, върху която ще се спрем по-подробно.


Той е набелязан от Барселона като играч на Сантос. Каталунците много го искат, но не са доволни от физическата му форма, тъй като си е откровено хилав.

Да играеш футбол в Бразилия и в едно от топпървенствата на Европа са доста различни неща. Затова от Барселона изпращат специална фитнес програма на Неймар, която той трябва да изпълнява, за да отговори на очакванията за физическа форма в каталунския гранд преди да бъде привлечен.

Неймар работи с двама треньори, на които има пълно доверие. Техните имена са Рикардо Роса и Рафаел Мартини, които го следват и в каталунската столица през есента на 2014-а година и без съмнение ще бъдат с него и в Париж.

“Издръжливост, скорост и силови тренировки си остава приоритет на клуба, докато нашата работа се съсредоточава върху това да опазим Неймар от травми, да се погрижим за цялостното му здравословно състояние и като резултат да подобрим представянето му”, споделят специалистите.

Ето и една примерна тренировка в залата на Неймар


1. Напади с тежест – това дава сила в бедрените мускули подготвя краката за здравите битки ва терена. Това е основно упражнение, което дава нужната сила.

2. Удари с медицинска топка. Неймар използва 4 кг топка, която вдига над главата и мощно хвърля в земята. Това упражнение дава нужната експлозия. Полезна тренировка за всеки един професионален спортист.

3. Ходене с лост. Задържането на лоста дава сила на ръцете, а специфичните завъртащи движения наляво-надясно, помага за гъвкавостта, която е едно от отличителните качества на бразилеца.

4. Спринтове с тежест. Неймар е един от най-бързите футболисти в света, а това се постига с много труд в залата. Едно от най-важните упражнения е спринтът с тежест, което и той практикува. Прави къси дистанции с 10 килограма. Някои от големите играчи използват и парашути, които са по-добри за по-дългите отсечки.

5. Последното упражнение за коремните мускули в програмата на Неймар, което е просто, но и много трудно. Увисва се на лост и следва мощно вдигане на краката към гърдите. 3 серии по 12 повторения с пауза от две минути.

По материали на “FourFourTwo” и sainsbeauty.com
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.