sportove.net

Черно море Тича мисли за първа победа, преместиха мача с Ямбол за неделя

Броени дни преди 14-ия кръг от редовния сезон на Националната баскетболна лига, в лагера на Черно море Тича се надяват да прекъснат негативната си серия и да запишат първа победа за сезона. В неделя “моряците” посрещат Ямбол от 17:00 часа в зала “Христо Борисов” във Варна.

Помощник треньорът на отбора Кирил Петров смята, че Ямбол има добър колектив, в който основните играчи отдавна са заедно и познават играта си много добре, като по този начин може да изненадат всички фаворити в първенство. Ето какво сподели той преди предстоящия сблъсък от 14 кръг на НБЛ:

“Няма да ни е лесно.


Баскетболът е игра на грешки и ние се опитваме да ги отстраняваме от нашата игра. Не е приятно да имаш само загуби, но това е действителността в момента. Психологически не сме обременени, защото не се очакват чудеса от нас. Като всеки отбор в лигата си имаме проблеми. Кристиян Кръстев е контузен, а Мартин Стефанов е на антибиотици, но все пак тренира с отбора. Очакваме с нетърпение мача и се надяваме да зарадваме публиката с първи успех.”

Цветомир Куртев, който е определян за най-добрият баскетболист в защита за Черно море Тича, също вярва, че лошите моменти в НБЛ са приключили:

“Не е приятно да си от страната на губещите. Със сигурност ще се хвърлим на 120 процента от възможностите си, за да се доберем до първи успех в шампионата. В последно време започвам да се чувствам все по-добре. Предишният сезон почти не играх заради възстановяване от контузия, но сега повечето мачове са добре дошли лично за мен. Не смятам, че след като почиваха в предния кръг, това е било в плюс за Ямбол. В повечето случаи така се излиза от ритъм.”

Първоначално по програма мачът трябваше да се играе в събота, 12 януари, но заради съдийски семинар бе направена промяна в срещите от родното ни първенство.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.