Sportove

Загуба срещу Финландия праща Унгария почти сигурно в Дивизия “Б”

Унгарската баскетболна федерация все пак може да получи своето наказание за отвратителните условия, в които посрещна “трикольорите” в една от ключовите срещи в Група “А” на квалификациите за Евробаскет 2009, играна преди няколко седмици в “Шалготарян” и завършила в полза на маджарите – 87:86.

Това може да се случи, ако унгарците загубят предстоящия си последен двубой срещу тима на Финландия. При евентуален неуспех, Унгария ще попадне в групата от четирите отбора, които ще се борят за оцеляване в Дивизия “А”.

Два от отборите с най-слаб коефициент поемат към Дивизия “Б”, а другите два запазват позицията си в горната дивизия за следващия квалификационен цикъл.


Маджарите са с твърде негативен точков баланс (-97) и съществува сериозна вероятност да се простят с мястото си сред най-добрите на Стария континент.

Унгарската федерация подходи безкрайно непрофесионално към двубоя с България на 6 септември, който можеше да предопредели класирането ни на Европейско няколко мача преди края на квалификационния цикъл. Националите бяха лашкани по автобуси на градския транспорт и спаха при отвратителни условия в градче на 30 километра от мястото, на което щеше да се проведе самата среща. “Трикольорите” тренираха в мизерна зала в деня преди срещата и като цяло бяха поставени в крайно неравностойно положение.

снимка: Унгария в спортната заличка “Шалготарян” в едноименния град/Sportal


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.