sportove.net

Само три стадиона в България имат отоплителна система – два от тях са в столицата

Само три стадиона в България разполагат с отоплителна система под тревното покритие. Става въпрос за Националния стадион “Васил Левски”, “Георги Аспарухов” и “Лудогорец Арена”. Съобщаваме тази информация като отговор на читателските запитвания по темата.

Въпросната отоплителна система не позволява на тревната настилка да замръзне и се използва на всички модерни стадиони в Европа.


Специалистите твърдят, че за да е ефикасна, системата трябва да бъде включена поне 24 часа преди даден футболен двубой. Екстрата обаче не е евтина, като на ден отоплението възлиза на 7-8 хиляди лева.

Уви, само три спортни съоръжения у нас могат да се похвалят с отоплителна система. На “Герена” сложиха такава още по времето на Тодор Батков. Лудогорец стори същото в Разград с влизането на клуба в елита. На Националния стадион “Васил Левски” също има отопление под терена, както и под лекоатлетическата писта.

В момента фенове с лопати чистят от сняг игралното поле на стадион “Българска армия” в опит да помогнат за провеждането на последния двубой от есенния дял на Първа лига между ЦСКА-София и Ботев (Пловдив). По всичко обаче изглежда, че мач няма да има.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.