sportove.net

Николай Валуев: Макгрегър каза, че това е просто бизнес? Проституцията също е бизнес…

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Николай Валуев даде голямо интервю, в което не подмина и успеха на Хабиб Нурмагомедов над Конър Макгрегър в UFC.

“Не е нужно да гледаме на този бой от гледна точка на бокса. Например, боксьорите знаят, че винаги е нужно да държат високо ръцете си. Но в смесените бойни изкуства това не е съвсем удобно – ММА техниката не предразполага към високо държане на юмруците.


Защото при моментно откривана на тялото може да се пропусне удар в тялото или лоу-кик. Това става за секунди и боят приключва”, заяви Николай Валуев в интервю за “БИЗНЕС Online”.

“Това е специфика на спорта. Хабиб и Конър действаха изключително, така както трябва да действат бойци от смесените бойни изкуства. Макгрегър беше самоуверен – на мен това ми хареса. Хабиб не сдържа емоциите си, което не му прави чест. Но, надявам се, че той си е направил изводите. И няма никога повече да си позволи такова държание, защото баща му вече му е казал всичко.

Конър каза, че това е просто бизнес? Но това не е така. Можем дълго да философстваме по тази тема: Проституцията е също бизнес. С няя може да се платят данъци и да се живее. Това е в морално-естетически аспект. Ако ти го правиш – всичко друго остава на заден план… Ако го правят известните, то може някой друг да им подражава, а това не е добре”, добави Валуев.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.