sportove.net

Макенроу вижда Мъри отново на върха след 9 месеца

Джон Макенроу заяви, че вярва, че Анди Мъри може да повтори постигнатото от Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович и да намери пътя обратно към върха.

След почти цяла година извън корта поради контузия в бедрото и операция породена от това, шотландецът най-после се завърна в Тура през юни този сезон. Не го стори обаче с пълна сила, а предприе по-постепенен подход, като прекрати по-рано тенис годината си, за да може да се подготви и да се възстанови максимално за 2019-а.

„Той бе един от най-добрите играчи през последните 10 години, спечели титли от Големия шлем, благодарение на атлетизма си.


Ако отново е на 100% или поне близо до 100%, очаквам да се завърне в топ 10 в следващите шест до девет месеца. Ако е обаче на 80%, картината е съвсем друга.“

„Гледайки какво стори Федерер на 36, Надал… Джокович изведнъж се превърна в стария Джокович през този сезон, така че съм сигурен, че Мъри вижда това и си мисли: „Трябва да съм способен да сторя нещо подобно“.“

В отсъствието на Мъри, Кайл Едмънд се превърна в първа ракета на Великобритания. 23-годишният състезател стигна до полуфиналите на Australian Open и взе първия си ATP трофей, завършвайки на 14-а позиция в ранглистата:

„Топ 10 е реалистична цел за него, но ще чувства много напрежение в ранната част на сезона. Ако не се справи с него, ще изпадне извън топ 20. Трябва да бъде стабилен емоционално, знаейки че годината тепърва предстои.“

TennisKafe.com
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.