sportove.net

Йоана Йеджейчик вярва, че победа над Шевченко ще я направи най-великия състезател в женския ММА

Тази събота в Торонто ще станем свидетели на историческа за най-известната ММА организация битка, която ще определи едва втория шампион на UFC за женската дивизия до 57 килограма. Валентина Шевченко и бившата шампионка при 52-килограмовите дами Йоана Йеджейчик излизат в октагона за да пренесат тяхната вражда от Муай Тай сцената в ММА клетката.

30-годишната киргизстанка вече два пъти е успявала да сломи полската си съперничка в тяхната Муай Тай кариера. Както, обаче, казва Йоана… това не е същата игра.


Сега тя ще се бори за първата си победа срещу Валентина по правилата на Смесените бойни изкуства.

Ето какво разказа Йоана за подготовката си и за това какво би означавала потенциална победа над старата си съперничка:

“По време на този тренировъчен лагер осъзнах точно колко трудно е свалянето на килограмите ми. Толкова седмици на стриктна диета могат да имат сериозно влияние върху тялото и психиката, тялото и представянето ми. Този път не ми се налагаше да минавам през това и можех да тренирам по-усилено.” казва ЙЙоана Йеджейчик.

“Преди всеки тренировъчен лагер аз си мисля, че качеството е по-важно от количеството. Но този път беше качество И количество всеки един ден. Храних се добре и здравословно, но по-важното беше, че можех да тренирам още по-здраво. Затова смятам, че съм добре подготвена за този двубой.” споделя 31-годишната полякиня.

Тя завърши с убедителните думи: “След победата ми в събота, ще съм доказала на всички, че съм най-великата състезателка в женския ММА!”

Йоана Йеджейчик със сигурност заслужава да бъде в разговорите за “Най-опасна жена в ММА”. Къде бихте я сложили в класацията Вие, фенове?
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.