sportove.net

БФС със сензационно изявление, той уредил “специална лицензия” на ЦСКА-София за Европа

Българският футболен съюз излезе с официална позиция по казуса “ЦСКА-София”. Както е известно, преди няколко дни червените обявиха, че искат да получат историята на фалиралия ЦСКА. Тогава техни представители заявиха, че са водили кореспонденция с УЕФА и европейската централа им казала, че ще ги признае, но БФС трябва да прати историята на фалиралия ЦСКА. Българският футболен съюз обаче твърди нещо съвсем различно и в прав текст заявява, че няма никакво искане или настояване от страна на УЕФА към тях.


Освен това в подписаното от Борислав Попов уточнение се казва, че именно благодарение на БФС ЦСКА-София е получил спцеална лицензия за участие в Лига Европа.

Ето какво пише на сайта на БФС:

“Във връзка с многобройните спекулативни информации, свързани с предполагаемо настояване от страна на УЕФА към Българския футболен съюз за предоставяне на справка за спортната история на ПФК „ЦСКА-София“, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов счита за необходимо да подчертае следното:

Българският футболен съюз винаги е оказвал адекватно и равностойно съдействие на клубовете – членове на съюза в различните им локални и международни казуси. В организацията не е постъпвало запитване от страна на УЕФА за предоставяне на факти или обстоятелства, свързани с ПФК „ЦСКА-София“, съответно твърденията за поставени крайни срокове от страна на европейската футболна асоциация са некоректни.

Бихме желали да припомним, че именно благодарение на силната подкрепа и активните действия на БФС, ПФК „ЦСКА-София“ получи специална лицензия за участието си в турнирите под егидата на УЕФА и изрично настояваме да бъдат прекратени манипулативните опити за вменяване на някаква вина на Българския футболен съюз.

Борислав Попов
Изпълнителен директор на БФС”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.