sportove.net

Тайният секретар на папата подробно разкри-Никой досега не е давал толкова подробна информация за състоянието на Шумахер

На 3 януари следващата година легендата във Формула 1 Михаел Шумахер ще навърши 50 години. В продължение на две години не е имало актуални данни за здравословното му състояние след инцидента, който претърпя в края на декември 2013 г., при каране на ски в курорта Мерибел във Френските Алпи, коментира германското издание “Bild”.

В настоящия брой на “Бунте” архиепископ Георг Генсвайн – префект на Папския дом през понтификата на Папа Франциск и личен секретар на папа

Бенедикт XVI, споделя, че е посетил седемкратния световен шампион през лятото на 2016 г.


“Седях срещу него, хванах двете му ръце и го погледнах.

Лицето му е, каквото го познаваме – типичното лице на Михаел Шумахер, само малко е понапълняло”, разказва Генсвайн.

“Шумахер усеща, че обичаните от него хора, го обгрижват и благодаря на Бога, че държат далече прекалено любопитната публика”, допълва още архиепископът.
“Разбира се в моите молитви включвам Михаел Шумахер и семейството му. Коледа е празник на Рождество Христово – човешкото въплъщение на божествената любов, на чувството да бъдеш добър и необходим”, коментира още Генсвайн.
При инцидента в Мерибел Шумахер получи сериозна травма на главата и бе откаран с хеликоптер в Гренобъл, в критично състояние. Наложи се спешна операция, а лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома, за да спасят живота му. Оттогава е прикован на легло.

На 16 юни 2014 г. мениджърката на Шумахер Сабине Кем обяви пред медиите, че Михаел Шумахер е излязъл от комата. Той е напуснал болницата, след което е приет в Университетския болничен център на департамента Во в град Лозана, където продължава дългата фаза на възстановяване и рехабилитация.

В края на същата година стана ясно, че семейството на Шумахер е похарчило за лечението му 16 млн. евро и е било принудено да продаде къщата им в Норвегия и самолета на спортсмена.
 
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.