sportove.net

В Берое очакват подкрепа от публиката срещу в утрешния мач срещу Боташспор

Баскетболистките на Берое са домакини на Боташспор (Турция) утре от 18.00 часа в спортната зала “Общинска” в Стара Загора. Срещата е от третия кръг в група “Е” на турнира “Еврокъп”.

Входът за мача ще бъде свободен.


На пресконференция днес в пресклуб БТА – Стара Загора от ръководството на клуба обявиха, че Боташспор е силен отбор, който разполага в състава си с две американки, унгарка и румънка. Старши треньорът на Берое Таня Гатева каза,че са разузнали добре своя съперник.

“Нямаме проблеми с контузени баскетболистки, всички са готови да играят”, заяви Гатева, и добави, че домакините ще разчитат много на подкрепата на публиката, която се оказала решаваща в срещата с шведския Умеа. “Тази победа ни се отрази добре и с нея доказахме, че сме коркуретноспособен отбор на най-добрите”, заяви американката Бриана Люис.

Капитанът на Берое Виолина Кочева каза, че в Стара Загора домакините не трябва да допускат загуба. “Не би трябвало да позволим, който и да е отбор да ни победи, нито в турнира ФИБА Еврокъп, нито в Адриатическата лига, нито във вътрешното първенство. Трябва да докажем, че това е нашият дом”, добави Кочева.

Изпълнителният директор на старозагорския клуб Иван Николов заяви, че в БК Берое в момента във всички възрасти в школата тренират 180 деца, а имало още желаещи. С тях работят 9 треньори, а от няколко дни и Албена Бачкова, бивша състезателна на Берое, е част от треньорския екип и ще тренира децата до 12 години. “Скоро ще бъдем фактор не само в България, но и в Европа”, каза Николов.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.