sportove.net

Минчев извика Везенков и Бост за предстоящите квалификации

Любомир Минчев се спря на 14 играчи за мачовете с Босна и Херцеговина и Франция от квалификациите за световно първенство по баскетбол в Китай през ноември и декември. Националите посрещат Босна и Херцеговина на 30 ноември в “Арена Ботевград”, като мачът отново ще бъде излъчван от БНТ. Началният час на двубоя е 19:00, а билетите, които ще се продават на касите на залата, са с цена 5 лева. На 3 декември, в 19 часа местно време, България гостува на Франция в Лимож.


Селекционерът не е направил промени и ще разчита на играчите, които се представиха силно в предния прозорец и победиха Франция с Никола Батум и Нандо де Коло в Ботевград. В тима се завръща капитанът Чавдар Костов, който вече е възстановен от травмата и се представя на познатото високо ниво в Македония. Включени са и играещите в клубове от Евролигата Дий Бост (Химки) и Александър Везенков (Олимпиакос).

“Изненадващо разбрах, че от Евролигата са променили датата на мача на Олимпиакос и тимът има мач на 30 ноември. Ще изчакаме до последно, за да разберем дали ще можем да разчитаме на двамата. Затова съм повикал 14 играчи”, коментира Минчев ситуацията с Бост и Везенков. Все още е жива надеждата и те да бъдат освободени от клубовете си за квалификациите или поне да се включат към тима за двубоя срещу Франция.

Ето и 14-те, които Минчев повика за мачовете и ще започнат подготовка на 26 ноември: Чавдар Костов, Павел Маринов, Александър Везенков, Дий Бост, Божидар Аврамов, Станимир Маринов, Николай Вангелов, Димитър Димитров, Александър Янев, Христо Захариев, Станислав Ваклинов, Николай Стоянов, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.