sportove.net

Реал Мадрид се сдобива с могъщ договор, с който ще заработи над 1 млрд. евро

Кралят на футболните крале Реал Мадрид отново ще изскочи над всички в комерсиалния сектор. “Лос бланкос” вече са се договорили Adidas да произвежда фланелките им още десет години напред, твърди Marca. Новото споразумение ще издигне контрактите със спортни концерни до нови висини. От 2020 до 2030 години “лос меренгес” ще заработят около 1,100 милиард евро или по 110 млн.


евро на година.

Досегашната сделка с компанията позволяваше на кралския клуб да печели по 52 млн. евро на година (42+10 бонуси). Считаната вече за сигурна договорка ще удвои приходите на Реал в този сектор. Това ще бъде най-скъпата фланелка в спортния свят за всички времена. За сравнение, Nike подписа договор с NBA и всички отбори ще се обличат от тази марка срещу обща сума от 1 милиард долара за осем години. Почти същата сума пари ще отиде в касата само на един футболен клуб – Реал Мадрид.

Междувременно от “Сантиаго Бернабеу” сключиха нов договор с Fly Emirates, който ще им позволи да прибират по 70 милиона евро на година заради надписа на гърдите на фланелките. За сравнение, Rakuten плаща по 55 млн. евро на година на Барселона, а Chevrolette – 62 млн. на Манчестър Юнайтед. Преди две седмици на Генералната асамблея на Реал Мадрид бяха отчетен ръст на приходите с 11% – до 751 милиона евро.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.