Намери ни
To Top

Вижте колко фена са арестувани след Вечното дерби, числото е брутално

Вместо футболен празник Вечното дерби често наподобява война. Числото на арестуваните запалянковци след мача между Левски и ЦСКА, завършил с класическа победа на армейците, е брутално.

Задържани са общо 70 души преди, по време и след футболната среща. Преди да започне мачът, служители на СДВР задържаха общо 55 души.


Около 11.15 часа са били задържани 47 мъже на спирка в ж.к. „Младост“. Малко по-късно в района на Орлов мост са задържани още трима души. И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи/самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете/. Около 13 часа в района на метростанция „Сердика“ са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия.

Впоследствие още 15 бяха отведени в полицията за носене на забранени предмети и вещи по време на спортни събития. Един от тях, преди влизане на стадиона, се е държал грубо и арогантно, не е изпълнил полицейско разпореждане и е ударил служител на СДВР, съобщава „Труд“.  По този случай е образувано досъдебно производство, материалите ще бъдат докладвани в Софийската градска прокуратура.

Ощр от категория Тема на деня